2024.05.18
szombat

Felmerült a vizsgák átütemezésének a lehetősége is

- 2023-06-04

Ha jövő héten nem ér véget a tanügyi alkalmazottak általános sztrájkja, számolni kell az országos vizsgák átütemezésének lehetőségével – jelentette ki sajtótájékoztatóján a tanügyminiszter.

Ligia Deca elmondta, eddig nem kellett módosítani a nyolcadikosok országos képességfelmérő vizsgája és az érettségi ütemtervén, de meghosszabbították június 9-éig a diákok tanulmányi helyzetének lezárását és az érettségire való iratkozás időszakát. A tárcavezető megjegyezte, hogy 183 ezer tanuló készül a képességfelmérő vizsgára és hozzávetőlegesen 142 ezren az érettségire. Ennek a több százezer tanulónak az érdekében újra kell kezdeni a tanítást – fogalmazott a tárcavezető.

Hozzátette, június 9-éig kiderül, hogy lehet-e tartani a vizsgák jelenlegi menetrendjét. Mint mondta, ha módosítani is kell az időpontokon, első körben csak a június 12-én kezdődő kompetenciavizsgákat ütemeznék át. A vizsgák eltörléséről nem lehet szó. Minden nyolcadik osztályt vagy líceumot végző diáknak lehetősége lesz vizsgázni – hangsúlyozta a tanügyminiszter.

Forrás: Agerpres© Copyright 2018