2024.07.15
hétfő

Eredményhirdetéssel és vásárral zárul az Ákovita

- 2021-06-30

Kulturális és szakmai események sorozata mellett hirdetik ki ezen a hétvégén az ÁKOVITA Nemzetközi Párlat- és Pálinkaverseny – Erdély – Csíkszereda, 2021 a nyerteseinek névsorát.

Színes programokat kínál a hétvégi Ákovita Párlat- és Pálinkavásár Csíkszeredában, melynek keretében a díjátadó ünnepségen kívül különböző kulturális programokon is részt vehetnek az érdeklődők, illetve helyi termelők és kézművesek ínyencségeit, valamint remek párlatokat megkóstolhatnak.

Az állandó programokon kívül (pálinka-, helyi és kézműves termékek vására, sajtkóstolás, párlatkóstolás, látványpékség), pénteken szakmai konferenciát is tartanak. Előadások lesznek többek között a pálinkakészítés innovatív technológiáiról, a verseny mintáinak kémiai vizsgálatáról, a gyümölcsfeldolgozásról és a párlat- és pálinkakészítés törvényes hátteréről is.

Az ÁKOVITA Párlat- és Pálinkavásár számos kulturális programmal is szolgál az odalátogatók számára. Csütörtökön délután a Csíkszentsimoni Ifjúsági Fúvós zenekar muzsikája fogja betölteni a központi parkot, majd a Codex Régizene Együttes és a 4s Street zenekar koncertje következik. Pénteken délután osztják ki a verseny díjait, az eredményhirdetést Mihó Attila és zenekara, a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes és a Heveder Zenekar műsora fogja színesíteni. A programok szombaton délután záródnak majd.© Copyright 2018