2024.05.21
kedd

Erdélyben a Digitális Falu Program

Tamás Erika - 2021-06-04

Erdélyben is elindítja a Digitális Falu Program Településszonda elnevezésű intézkedését a Digitális Jólét program, jelentette be a nonprofit Kft. ügyvezetője Jobbágy László június 3-án Marosvásárhelyen. A kezdeményezés célja a magyarországi Településszonda határon túli alkalmazása és a digitális ökoszisztémában résztvevő vállalkozások, önkormányzatok szerepének növelése.

 

A Digitális Falu Program célja, hogy okos, digitális megoldások alkalmazásával még tovább növelje a falvak megtartó erejét és az ott élők életszínvonalát, illetve erősítse a vidéki életforma hagyományos előnyeit, hangzott el a programindító eseményen Marosvásárhelyen, ahol Jobbágy László a Digitális Jólét Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója és Balla Attila, a vállalkozás ügyvezető-helyettese mellett Maros-, Kovászna- és Hargita megyék tanácsának elöljárói voltak jelen. Amint azt az eseményen kiemelték: a program a vidéki térségekben élők, és a falvakban letelepedni szándékozók számára kívánja vonzóvá tenni a kistérségeket, okos megoldásokkal támogatva a kistelepülések vonzerejének növelését. A Digitális Falu Program egyik intézkedése a most elindított Településszonda, melynek célja, hogy a helyi közösség igényeire reflektálva javaslatokat fogalmazzon meg.

A Településszonda részvételi kutatásának eredménye egy műszaki tartalommal ellátott cselekvési terv lesz, mely az önkormányzati és kormányzati döntéshozók számára a konkrét helyi igényeket, trendeket és megoldásra váró problémákat vázolja majd fel.

 © Copyright 2018