2024.04.18
csütörtök

Ellenőrzéseket végeznek a székelyudvarhelyi helyi rendőrök

- 2022-11-14

November első hetében a helyi rendőrség munkatársai közel száz kereskedelmi egység működési engedélyének érvényességét ellenőrizték le, illetve tájékoztatták az egységek vezetőit az érvényben lévő jogszabályokról, amelyek tiltják az alkohol- és dohánytermékek kiskorúaknak történő forgalmazását – írják a helyi rendőrség Facebook-oldalán.

Nem róttak ki egyetlen bírságot sem, tudatta a helyi rendőrség vezetője. A törvény értelmében ugyanis kihágásnak minősül a nyilvánvalóan ittas személyek és kiskorúak alkohollal való kiszolgálása, amely megszegése 100 lejtől 500 lejig terjedő pénzbírsággal és az egység 10-től 30 napig terjedő felfüggesztésével büntethető. A kihágás ismételt elkövetése újabb 10-től 30 napig terjedő felfüggesztésével büntethető. Tilos a dohánytermékek értékesítése 18 év alatti személyeknek, amely megszegése szintén kihágásnak minősül, és 10.000 lejes pénzbírsággal, illetve az egység tevékenységének 30 napos felfüggesztésével büntethető. A kihágás ismételt elkövetése 20.000 lejes pénzbírságot és a kereskedelmi egység bezárását vonhatja maga után.

A Székelyudvarhelyi Helyi Rendőrség folytatja az ellenőrzéseket, illetve a kereskedelmi egységek tájékoztatását, ígérik.© Copyright 2018