2024.05.18
szombat

Elkészítik Hargita megye kerékpárút-hálózatának mestertervét

- 2023-05-09

Elkészül az a mesterterv, amely az alapja lesz a Hargita megyében építendő bicikliutaknak, illetve az erre irányuló pályázati források lehívásának.

Korábban egy hárommegyés pályázat nem nyert finanszírozást, ezért fontosnak tartották, hogy megismerjék a megyét, hogy hol létesíthetők bicikliutak, illetve ezek hogyan valósíthatók meg – tájékoztat közleményében Hargita Megye Tanácsának sajtószolgálata. Ez a dokumentáció elkészült, amit számos egyeztetés előzött meg a székelyudvarhelyi Szekler Teker Egyesülettel, ennek vezetője segített felvenni a kapcsolatot más szervezetekkel, feltérképezni az Európai Kerékpárút-hálózat és az országos bicikliutak hálózatát. A következő lépés a mesterterv elkészítése, amit meghirdetett a közbeszerzési rendszerben Hargita Megye Tanácsa.

„Megkerestük a bringás egyesületeket, illetve a mesterterv elkészítésébe is bevonjuk őket, ugyanis komoly szakmai tudással és jól kiépített kapcsolati hálóval rendelkeznek. Ennek köszönhetően tudtuk elkészíteni a dokumentumot, amely feltérképezi, hogy Hargita megyében hol, milyen típusú bicikliutat lehet kiépíteni, és milyen hosszan, illetve hol tudnak kapcsolódni az EuroVelo és az országos hálózathoz.-  részletezte Bíró Barna Botond, Hargita Megye Tanácsának alelnöke.© Copyright 2018