2024.04.18
csütörtök

Elfogadták pályázatunkat a roncsautó programra

- 2023-06-15

Áprilisban soron kívüli tanácsülésen fogadta el az önkormányzati testület, hogy Székelyudvarhely is pályázzon a Környezetvédelmi Alaphoz az idei roncsautó programba.

A jóváhagyást követően a polgármesteri hivatal feltöltötte a kiírásban kért dokumentumokat az online felületre. Az elbírálás után Székelyudvarhely is a nyertes városok között szerepel, így 500 roncsautó leírására lesz jogosult. A program lebonyolítására a Környezetvédelmi Alaptól 1.200.000 lejt kapunk, a város saját költségvetéséből 300.000 lej van erre a célra elkülönítve.

Az eredményhirdetés után a következő lépés a finanszírozási szerződés megkötése lesz, ezt a Könyezetvédelmi Alap kell kezdeményezze. Ezután fog megnyílni az afm.ro oldalon az az online felület, ahová a kérvényezők fel kell majd töltsék a kért dokumentumokat, hasonlóan a napelemes programhoz. A beérkezett kérvényekben szereplő dokumentumok alapján a Környezetvédelmi Alap fogja elbírálni a kéréseket, ezt követően kapja meg a nyertesek listáját a polgámesteri hivatal.

A következő lépés tehát a szerződés aláírása lesz. A folyamat előrehaladásáról folyamatosan tájékoztatjuk majd önöket.

Forrás: udvarhely.ro© Copyright 2018