2024.07.16
kedd

Biztonságosan lehet közlekedni a megyei besorolású utakon Hargita megyében

- 2021-01-11

Folyamatosan járnak a hóekék, és csúszásgátló anyagokkal szórják az utakat, így egyetlen megyei besorolású úton sincs fennakadás Hargita megyében, számolt be hétfőn közösségi oldalán Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Zólya Zsombor, Hargita Megye Tanácsa útgazdálkodási részlegének osztályvezetője.

Megyeszinten összesen 660 km-en, 42 autóval végzik a hó eltakarítását a biztonságos közlekedés érdekében. Borboly Csaba elmondta, a hótakarításra kötött szerződések összértéke közel kétmillió euró. A szolgáltató köteles reggel 3 és 7 óra között hóekével végigjárni és megszórni az adott útszakaszt, illetve az időjárás függvényében, a nap további részében biztosítani az út járhatóságát, mondta el a részleteket a megyeelnök.

Hétfőn folyamatosan járnak a hóekék, és elkezdték az utak szórását csúszásgátló anyagokkal, ismertette Zólya Zsombor. A hókotrók mozgása GPS-en, erre a linkre kattinva követhető, további információkért vagy bejelentésért hívhatják a 0266–207774 telefonszámot vagy írhatnak a [email protected] e-mail címre, hangsúlyozta az osztályvezető.

Hargita Megye Tanácsának elnöke felhívja a figyelmet, hogy az előrejelzések szerint Hargita megyében január 13-ig kiadós havazás várható. Ezúton is arra kéri az autóvezetőket, hogy a téli útviszonyokat figyelembe véve, óvatosan közlekedjenek mindannyiunk biztonsága érdekében.© Copyright 2018