2024.07.16
kedd

Az Egyesült Államok szigorítja a beutazást

- 2021-01-25

Január 26-tól kezdve negatív, 72 órásnál nem régebbi koronavírustesztet kell felmutatnia minden olyan személynek, aki légi úton érkezik az Amerikai Egyesült Államokba. A hatóságok mind a molekuláris, mind az antigén tesztet elfogadják. Az intézkedés minden 2 évesnél idősebb személyre érvényes, beleértve az amerikai állampolgárokat, az állandó lakosokat és átutazókat is – közölte a román külügyminisztérium.

Ugyanakkor olyan dokumentumot is elfogadnak, amely azt igazolja, hogy az illető már átesett a COVID-19-en, és gyógyultnak nyilvánították. Ezt kinyomtatott formában kell bemutatni a fedélzetre lépés előtt. Ha a fent említett igazolások egyikét sem tudja felmutatni, a légitársaságok képviselői nem engedélyezik az illető felszállását a járműre.

Az USA javasolja továbbá, hogy az országba beutazó személyek az érkezés után 3-5 nap elteltével végeztessenek tesztet, és a megérkezés után 7 napig maradjanak elkülönülésben a lakóhelyükön. Az utazni tervező személyek az Egyesült Államok külügyminisztériumának honlapján tájékozódhatnak az aktuális korlátozásokról, de a járatot indító légitársaság szintén tájékoztatást nyújt a legfrissebb intézkedésekről.

A román külügyminisztérium emlékeztet, hogy a román állampolgárok vízummal utazhatnak az Amerikai Egyesült Államokba – számol be róla az Agerpres hírügynükség. 

 © Copyright 2018