2024.06.25
kedd

Az egészségturizmusra alapoznak

Szász Csaba - 2023-01-27

2023 az egészségturizmus éve lesz Hargita megyében. A tematikus év programját és annak részleteit sajtótájékoztatón ismertette a Visit Harghita csapata.

Tavaly a Visit Hargita csapata úgy döntött, hogy egy tematika köré csoportosítják a megye turisztikai kínálatának népszerűsítését. A gasztronómia éve után, idén az egészségturizmus kerül középpontba. A részletekről csütörtökön, január 26-án a Zeteváralján rendezett sajtótájékoztatón számolt be Szabó Károly, a Hargita Közösségi Társulás ügyvezető igazgatója és Bíró Barna Botond, Hargita Megye Tanácsának alelnöke. Mind kiderült, a tematikus évben az egészségmegőrző és egészséges életmódot ösztönző turisztikai szolgáltatások kapnak kiemelt szerepet: kezelőközpontok, wellnessek, népi gyógyászat, aktív turizmus. Események terén az idei évben főként a sportrendezvényeket, illetve a lelki egészséget is támogató zarándoklatokat ajánljuk a helyiek és a turisták figyelmébe.
- A turisztikai népszerűsítésnek mindig egy közép-hosszútávú eredménye tud lenni, és ebben minden Hargita megyei ember érzi majd vagy közvetlenül vagy közvetve ennek hasznát. Egyrészt ha több lesz a vendégéjszaka, ezáltal többet vannak itt a turisták, több helyet látogatnak meg, többet vásárolnak akár a kézművesektől, többet költenek a vendéglőkben, ezzel segítve a gazdasági működést, a gazdasági működés pedig az adókon és jövedékeken keresztül segíti az önkormányzati működést is – fogalmazott Bíró Barna Botond a tematikus év pozitív hozadékáról.
Hargita Megye Tanácsának alelnöke megjegyezte: azt szeretnék megmutatni, hogy Hargita megyének családbarát, egészséges, finom, élménydús és változatos turisztikai kínálata van.© Copyright 2018