2024.07.15
hétfő

Augusztus 15-ig minden egyesület és alapítvány nyilatkozatot kell benyújtson a pénzmosás elleni irodához

- 2020-08-05

Minden egyesület és alapítvány augusztus 15-ig kell nyilatkozzon arról, hogy ki az általuk elköltött pénzügyi erőforrások valós kedvezményezettje – hívta fel a figyelmet Császár Károly RMDSZ-es szenátor.

Az RMDSZ által kezdeményezett jogszabály-módosítás értelmében november elsejéig kaptak volna haladékot az érintettek, de a szenátus jogi bizottságának döntő többsége a javaslat ellen szavazott, így érvényben marad az eredeti, augusztus 15-i határidő. Császár Károly, a felsőház jogi szakbizottságának tagja elmondta: a Szövetség egyrészt azt kérte, hogy a parlament sürgősségi eljárásban tárgyalja a kezdeményezést, hiszen az augusztus 15-i határidő közeledik. ,,Emellett  a járványhelyzetre való tekintettel azt javasoltuk, – és azért is, mert számos egyesület és alapítvány nem tudott időben felkészülni és eleget tenni ennek a kötelezettségnek – november elejére tolják ki a határidőt”.

Azok a szervezetek, amelyek nem teszik le időben a nyilatkozatot, 5.000 és 10.000 lej közötti összeggel bírságolhatják, és az illetékes hatóságok feloszlathatják a szervezetet.© Copyright 2018