2024.04.25
csütörtök

SZKC: 400 ezer eurós tartozás

Magyar Fény - 2018-02-02

Az SZKC megszűnésével kapcsolatos hírre az udvarhelyi Városháza egy tájékoztatással reagált, melyben egyebek mellett azt közlik, a klub 400 ezer eurós tartozást halmozott fel, ám hiszik, hogy „néhány év múlva székelyföldi játékoskerettel újra egy versenyképes felnőtt csapattal büszkélkedhetünk majd”.

„Az elmúlt napokban a székelyudvarhelyi városvezetés nagyon sok időt és energiát áldozott arra, hogy az SZKC első osztályú felnőtt Nemzeti Lígás kézilabdacsapatát megmentse, az ott kialakult áldatlan anyagi állapotok ellenére.

A klub vezetősége a múlt hét végén mutatta be a városvezetésnek az SZKC kialakult anyagi helyzetét, amely szerint közel 400 ezer eurós tartozás halmozódott fel a játékosok ki nem fizetett fizetéseiből, valamint egy jelentős adótartozásból a pénzügy felé.

Ekkor szembesültünk azzal a ténnyel, hogy az adótartozások miatt napok kérdése az SZKC bankszámláinak a zárolása, ennek ellenére Székelyudvarhely polgármestere és a városvezetés a helyi vállalkozók összehívásával próbált utolsó pillanatban is megoldást találni a csapat megmentésére. A számlák zárolása a magyarországi támogatás fogadását is lehetetlenné teszi.

A rövid határidő és a szükséges összeg óriási nagysága miatt a felajánlott támogatási összegek nem voltak elegendők a felnőtt kézilabda csapat megmentéséhez.

Székelyudvarhely önkormányzatának nem áll módjában törvényes keretek között átvállalni egy magán sportklub adósságait. Az előző években is biztosított jelentős nagyságú pályázati támogatásunksem lenne elegendő ebben az évben egy ilyen mértékű adósság kiegyenlítéséhez.

A jelenlegi helyzet ismeretében a városvezetés célja a székelyudvarhelyi kézilabda további felkarolása és támogatása, amelyhez jelentős mértékben hozzájárul a tavalyi év végén megítélt magyarországi támogatás, a város saját hozzájárulása, valamint a helyi vállalkozók felajánlásai. Ennek feltételeit immár egy új, a székelyudvarhelyi önkormányzat által létrehozott, városi sportklub keretei között szeretnénk megteremteni.

Azon dolgozunk, hogy a lehető legrövidebb időn belül a kézilabda akadémia, székelyudvarhelyi központtal indíthassa tevékenységét, melynek keretében a kézilabda iránt érdeklődő gyerekek, fiatalok, valamint a sportág szakemberei folytathatják tevékenységüket.

Hisszük, hogy néhány év múlva székelyföldi játékoskerettel újra egy versenyképes felnőtt csapattal büszkélkedhetünk majd” – olvasható Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala által közreadott tájékoztatóban.







© Copyright 2018