2024.03.29
péntek

Székelyudvarhelyről indítják idén is a Király-etapot

MF - közlemény - 2018-08-01

Sajtótájékoztatón ismertette Gálfi Árpád, Székelyudvarhely és Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda polgármestere azokat az információkat, melyek a Székelyföld Kerékpáros Körversenye 12. kiírásához fűződnek.

 

Gálfi Árpád polgármester elmondta, hogy már harmadik éve partnere és támogatója Székelyudvarhely a megmérettetésnek, örül, hogy ilyen és ehhez hasonló regionális projektekben tud a város együttműködni Csíkszeredával és mindegyik székelyföldi várossal. Reméli, hogy a jövőben az eddiginél is hangsúlyosabban tud összefogni a székely közösség a régió felemelése érdekében. Ráduly Róbert Kálmán kiemelte, hogy a verseny sikeréért idén először fog összes székely megyei jogú város és a két megye, ugyanis Kézdivásárhely is beszállt a támogató önkormányzatok közé.

Az idei verseny minden tekintetben különbözik az eddigiektől. Átírták a versenynaptárt, hiszen az esemény történetében másodszor bővítették ki ötnaposra a körversenyt. Átírták a szakaszokat is, indulási, érkezési pontokkal együtt, új útvonalak kerültek be a futamok térképére. A 725 kilométeres szakasz az egyik legnehezebb nemcsak Romániában, hanem talán Közép- és Kelet Európában is, mondta Csíkszereda polgármestere. A klubcsapatok mellett több kontinentális csapat és a moldáv válogatott is benevezett, 71 versenyző indul, a Novák Ede fémjelezte Team Novák mellett négy román, két magyar, két osztrák, egy olasz, egy holland, egy kazah csapat is jelentkezett, ebből öt kontinentális minősítésű, valamint a már említett moldáv válogatott. A 14000 euró összdíjazású megmérettetés idén is Sepsiszentgyörgyről indul, egy prológ gyorsasági versennyel augusztus 7-én, majd három szakasszal folytatódik, a Kastély-etappal (Háromszék), a Király-etappal (Udvarhely-, Gyergyó- és Csíkszék), valamint a Folyó-etappal (Csíkszereda, illetve Csíkszék). Székelyudvarhelyre augusztus 9-én, csütörtökön 15 óra 25 perckor érkezik a mezőny Fenyéd irányából, a terelőút és a Rákóczi út érintésével, a Kossuth Lajos utcába, 10-én, pénteken 10:50 órakor a Városháza elől, majd a város szombatfalvi kijáratától (technikai rajt) rajtolnak a Király-etapra.

Székelyföld Kerékpáros Körversenye – program:

Augusztus 7., kedd

18:00 – Megnyitó (Sepsiszentgyörgy)

19.00 – Prológ (Sepsiszentgyörgy, gyorsasági szakasz, 5,3 km).

Augusztus 8., szerda – Kastély-etap

szakasz (195,8 km): Sepsiszentgyörgy–Réty–Cófalva–Barátos–Páké–Kovásznaváros–Zabola–Imecsfalva–Szentkatolna–Kézdivásárhely–Kézdiszentlélek–Szárazpatak–Újkászon–Kozmás–Tusnádfürdő–Sepsibükszád–Mikóújfalu–Nagybacon–Bibarcfalva–Barót–Köpec–Miklósvár–Nagyajta–Bölön–Hídvég–Árapatak–Előpatak–Sepsiszentgyörgy.


Augusztus 9., csütörtök – Folyó-etap 2. szakasz (194,43 km): Sepsiszentgyörgy–Oltszem–Málnás–Mikóújfalu–Sepsibükszád–Tusnádfürdő–Tusnád–Csíkkozmás–Csíkszentkirály–Csíkszereda–Csicsó–Madéfalva–Csíkrákos–Csíkmadaras–Csíkdánfalva–Csíkszentdomokos–Marosfő–Vasláb–Tekerőpatak–Gyergyószentmiklós–Gyergyóalfalu–Gyergyócsomafalva–Gyergyóújfalu–Libán–Sikaszó–Zeteváralja–Zetelaka–Küküllőkeményfalva–Fenyéd–Székelyudvarhely (Kossuth Lajos utca).

Augusztus 10., péntek – Király-etap 3. szakasz, rajt 11 órakor (193,4 km): Székelyudvarhely–Farkaslaka–Korond–Felsősófalva–Parajd–Borzont–Gyergyóalfalu–Gyergyószentmiklós–Tekerőpatak–Gyergyóújfalu–Libán–Sikaszó–Zeteváralja–Zetelaka–Küküllőkeményfalva–Fenyéd–Máréfalva–Homoródfürdő–Kápolnásfalu–Szentegyháza–Csíkszereda.

Augusztus 11., szombat

4/A szakasz (10 km): Csíkszentkirály–Büdösfürdő

4/B szakasz (141 km): Csíkszereda–Csíkcsicsó–Madéfalva–Csíkrákos–Göröcsfalva–Csíkvacsárcsi–Csíkszentmihály–Csíkszépvíz, Csíkszentmiklós–Csíkszereda–Csíkszentkirály–Csíkszentimre–Csíkszentsimon–Csatószeg–Csíkverebes–Csíkkozmás–Csíkszentmárton–Csíkbánkfalva–Csíkmindszent–Csíkszentlélek–Csíkszereda (városi szakasz – 63 km).







© Copyright 2018