2024.04.24
szerda

Korábbi időpontban lesz a Székely Vágta idei kiadása

- 2023-04-05

Korábbi időpontban lesz a Székely Vágta 2023-as kiadása, a lovas eseményt idén június 9-11. között tartják a maksai Óriáspince-tetőn. Megszokott módon a futamok mellett gyerekprogramokkal, kézműves vásárral, lacikonyhával és lovas programokkal is készülnek a szervezők. A versenyzők június 2-ig jelentkezhetnek a futamra. 

A tizenkettedik Székely Vágtára bármely Kovászna, Hargita vagy Maros megyei település nevezhet csapatot, amelynek egy lóból és három személyből (lovasból, kísérőből és csapatvezetőből) kell állnia.

A futamra bármilyen fajtájú és nemű, legalább öt éves (2018-ban született) lóval lehet nevezni, amelynek állapota megfelel az állategészségügyi feltételeknek. Ez alól kivételt képeznek az ismeretlen származású egyedek, az argentin póló pónik, az Akhal Teke, az angol telivér, valamint a verseny félvér fajtájú vagy genetikailag oda sorolható lovak. Versenyző lehet bárki, aki betöltötte a 18. életévét – tájékoztatnak a Székely Vágta szervezői.

A vágta Góbé futamán bármilyen fajtájú és nemű, legalább négy éves (2019-ben született) ló részt vehet, amennyiben állapota megfelel a feltételeknek, ebben az esetben bárki versenyezhet, aki betöltötte 16. évét. Nevezni június 2-án, 15 óráig lehet a Székely Vágta versenyirodájában, a nevezési díj továbbra is 1200 lej, amelyet a nevező településnek kell befizetnie – olvasható a szervezők tájékoztatásában. 

 

Forrás: Székelyhon.ro







© Copyright 2018