2024.04.25
csütörtök

Fogaras érkezik Székelyudvarhelyre - Szépen búcsúznának a kézis lányok

- 2023-04-26

Bajnoki idényt zárnak a Hargita Kézilabda Klub női kézisei, a másodosztályban szereplő gárda utolsó bajnokiját szerdán 18 órától a Fogarasi VSK ellen játssza az udvarhelyi sportcsarnokban. A cél egyszerű: széppé tenni az idényzárást.

A lányok rendre hozták idén a hazai meccseket

 

Ma 18 órától a székelyudvarhely sportcsarnokban a Fogarasi VSK vendégeként zárja a bajnoki idény a Hargita Kézilabda Klub női felnőtt csapata. A női kézilabda másodosztály B csoportjában szereplő udvarhelyi gárda az idény során öt győzelmet tudott behúzni, a tízcsapatos bajnokság tabelláján a nyolcadik helyen áll, és ezen a mai találkozó végkifejlete nem tud sem javítani, sem rontani.

-Nem volt egy rossz szezon, és mindenképpen elégedettnek kell lennem, mert úgy indultunk az idénynek, hogy jobbak legyünk, mint egy évvel korábban, és ez sikerült – értékelt Mester Zsolt
vezetőedző.

Elmondta, örömmel tapasztalta, hogy az idősebb generáció játékosai (Szabó Szilvia, Mester Noémi, Sándor Aliz, Chiratcu Andi) remekül össze tudtak játszani a fiatalokkal, az idény második felére meglehetősen ütőképessé vált a csapat, hiszen az idei hazai mérkőzéseket rendre hozták. Ugyanakkor akadnak olyan találkozók is, amelyeket annak ellenére, hogy 5-6 góllal kaptak ki, kiemelendő, hogy 50 percig játékban voltak. A mai idénybúcsúztatón egyértelmű céljuk, hogy győzelemmel zárják az idényt, a papírforma is a Hargita KK-nak kedvez, a fogarasiak öt ponttal az udvarhelyiek mögött a kilencedikek a bajnokságban. Valószínűsíthető, hogy ebben a fellállásban többet nem látjuk játék közben a lányokat, ugyanis páran máshol folytatják a pályafutásukat.

-Úgy tartom korrektnek, hogy az eligazolás előtt álló játékosok neveit csak a bajnokság lezárását követően hozzam nyilvánosságra. Amit leginkább szeretnék, hogy a kézilabdát szeretők nagy számban jöjjenek el a mérkőzésre, tegyük széppé az udvarhelyi idényzárást – összegzett Mester Zsolt.

 

Forrás: Magyarfény/ Szász Csaba

Fotó: Hodgyai István







© Copyright 2018