2024.04.19
péntek

Dăncilă: Daniel Suciu és Răzvan Cuc a PSD két új jelöltje a regionális fejlesztési, illetve a szállításügyi tárca élére

MF Agerpres - 2019-02-21

A Szociáldemokrata Párt országos végrehajtó bizottsága kedd este Răzvan Cuc képviselőt nevesítette a szállításügyi, Daniel Suciut pedig a regionális fejlesztési miniszteri tisztségre. Utóbbi a kormányfőhelyettesi tisztséget is be fogja tölteni a PSD szándéka szerint - közölte a CExN végén Viorica Dăncilă miniszterelnök.

'Ezt a két javaslatot az országos végrehajtó bizottság megszavazta, és azt hiszem, Iohannis elnök úrnak el kell fogadnia' - mondta a kormányfő az ülést követően, hozzátéve, hogy a jelöltek minden, a miniszteri szék elfoglalásához szükséges kritériumnak megfelelnek.

Viorica Dăncilă szerdán továbbítja a két nevesítést Klaus Iohannis államfőnek.

Arra az újságírói kérdésre, hogy mi történne, ha Iohannis most se hagyná jóvá a két miniszter kinevezését, Viorica Dăncilă azt felelte, hogy az egy 'katasztrófát' jelentene Románia megítélése szempontjából. Kijelentette: jóhiszeműen áll a kérdéshez és bízik benne, hogy az államfő hozzájárul a két tárca vezetőjének kinevezéséhez.

Răzvan Cuc jelenleg a PSD Neamţ megyei szervezetének tagja. A Mihai Tudose-kormány idején már betöltötte egyszer a szállításügyi miniszteri tisztséget, de a PSD egyik vezetőségi ülésén lemondott.

Daniel Suciu a Szociáldemokrata Párt képviselőházi frakcióvezetője, és a Beszterce-Naszód megyei szervezet tagja.



politika  



© Copyright 2018