2024.03.29
péntek

Elstartoltak az ifjúsági napok

- 2023-05-02

Május 2–7. között indul Hargita Megye Tanácsa ifjúsági programsorozata, mely kicsiknek, nagyoknak egyaránt tartogat színes eseményeket, koncerteket és kikapcsolódási lehetőségeket – tájékoztat közleményében Hargita Megye Tanácsának sajtószolgálata.

A közel egyhetes program Hargita Megye Tanácsa Programok és projektek vezérigazgatóságának kezdeményezésére valósul meg minden évben, ehhez csatlakoztak Hargita Megye Tanácsa alintézményei: Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége, Hargita Megyei Kulturális Központ, Kájoni János Megyei Könyvtár, Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont, Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ, Hargita Megye Tanácsának Hegyi- és Barlangimentő Közszolgálata. A program szervezésében részt vesznek továbbá a megyében aktívan működő ifjúsági szervezetek is: Csík Terület Ifjúsági Tanácsa, Gyergyó Terület Ifjúsági Tanácsa, Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács. 

Az ifinapokon zajló eseményeket mindhárom térségben esténként előadások, koncertek zárják.

Borboly Csaba kifejtette, fontosnak tartják, hogy a szórakozás mellett az intézmény által létrehozott Hargita 101 programjai is ismertté váljanak a megye összes pontján. Ugyanakkor céljuk, hogy perspektívát mutassanak az ifjúságnak. Mint mondta, ezért hozták létre az Ifimágnes közösségi teret, a Hargita Hazavár karrierirodát, illetve a tervek szerint Hargita Megye Ifjúsági Tanácsát is megalapítják. Az ifjúsági napok programsorozatának kínálata is az intézmény által meghatározott prioritások és a Hargita 101 program mentén jöttek létre. Várjuk a fiatalokat, hogy minél többen kapcsolódjanak be az igazgatóság munkájába meg az ez évi ifjúsági programokba.

Az ifinapok részletes programja megtalálható az esemény Facebook oldalán. 







© Copyright 2018