2024.03.28
csütörtök

A főfőnök próbál

- 2018-04-06

Nagyban zajlik a Tomcsa Sándor Színház legújabb előadásának próbafolyamata, amelynek bemutatójára május 10-én kerül sor – A főfőnököt,  Lars von Trier első filmes vígjátékának adaptációját Anger Zsolt, az ismert Jászai Mari-díjas színész és rendező állítja színpadra.

 

Anger Zsolt játszott már Figarot a Vígszínházban; Othelloként és Don Juanként felbukkant a kaposvári Csiky Gergely Színház színpadán is, de nyomozott A martfűi rém c. filmben mint Bota nyomozó, és még egy buszt is vezetett a Brazilokban. Az Aranyélet és a Konyhafőnök után jelenleg Székelyudvarhelyen rendezi A főfőnököt.

A főfőnök egy új keletű szöveg, amely egy évek óta láthatatlan, avagy nem létező főnökkel működő cég abszurd történetét meséli el. Abszurd történet és társadalmi görbe tükör a felelősségvállalásról, amely a közöttünk élő embertípusok több fajtáját is megmutatja. Talán még magunkra is ismerhetünk a történetben. De milyen is ez a történet?

 „Itt van hát a történet. Lehet, hogy már rögtön az elején egy kicsit furának tűnik, de kitartás, mert garantálom, hogy mindenki követni tudja majd. Úgy van beállítva, mintha lenne benne valami gondolat, de higgyék el, egy pillanatig sem érdemes elgondolkodni rajta. Ez csak egy ártatlan kis vígjáték. Nincs benne se tanulság, se véleményformáló szándék. Csak egyszerű szórakozás. És nincs annál szórakoztatóbb, mint gúnyt űzni a köldöknézős művészkedésből.”

(részlet a darabból)

 Rendező: Anger Zsolt m.v.

Díszlet: Erdős Júlia m.v.

Jelmez: Mettler Emese m.v.

Hang: Boca Hunor-Lehel

Fény: Tóásó István

Ügyelő: Máthé Miklós Mónika

 

Szereposztás

Kristoffer: Barabás Árpád

Ravn: Kozma Attila m.v.

Kisser: Bekő Fóri Zenkő

Lise: Pál-Varga Márta

Finnur: Tóth Árpád

Tolmács: Pál Attila

Heidi: László Kata

Nalle: Szűcs-Olcsváry Gellért

Spencer: Dunkler Róbert

Gorm: Esti Norbert

Mette: Boda-Szász Kriszta







© Copyright 2018