2020.02.28
péntek

Márciustól nő a víz- és szennyvízszolgáltatás ára is

- 2019-02-28

Drágulás várható a víz és a szennyvízszolgáltatás terén is. Március elsejétől lép érvénybe a Harvíz Rt regionális vízszolgáltató által történő változás, mely szerint köbméterenként a víz ára 3,82 lej és a szennyvízszolgáltatásé pedig 3,36 lej lesz. Megkérdőjelezhető az áremelés, hiszen január folyamán csökkent az országos víz- és csatornaszolgáltatás áfája, méghozzá tíz százalékkal.

A regionális vízszolgáltató Harvíz Rt. a honlapján adta az embereket tudtára a hírt, miszerint: „Az országos minimálbér, valamint az energia árának növelése óhatatlanul maga után vonja a szolgáltatások árának növekedését is. Ezért értesítjük a tisztelt fogyasztókat, hogy március elsejétől a víz-, illetve szennyvízszolgáltatás díjszabásai változni fognak”.

A következő változtatások figyelhetők meg a napokban: az ivóvíz köbméterének lakossági ára 3,61 lejről 3,82 lejre drágul, emellett a szennyvízszolgáltatás ára köbméterenként 3,09 lejről 3,36 lejre fog növekedni. Ha minden összeadódik, akkor egy köbméter víz esetében 6,7 lej helyett 7,18 lejjel kell számolni a következő havi számlafizetéskor, mivel egy köbméter víz után egy köbméter szennyvízzel is számolni kell.

A januárban életbe lépő 175-ös számú törvény szerint a víz- és szennyvízszolgáltatás áfája 19 százalékról 9-re csökkent. Felvetődik a kérdés, hogy a Harviz Rt mi okból módosította az árakat, hiszen a törvény pont az ellenkezőjét kellett volna, hogy eredményezze.drágulás   Székelyudvarhely   szennyvíz   víz  © Copyright 2018