2023.05.30
kedd

Középiskolásoknak szervez gazdasági/üzleti vetélkedőt a Romániai Magyar Közgazdász Társaság (VIDEÓ)

- 2022-01-13

A Romániai Magyar Közgazdász Társaság már 8 alkalommal szervezett pénzügyi vetélkedőt középiskolás diákok számára, ezen verseny tapasztalatait felhasználva, idén egy új formátumban hirdetnek versenyt.  Az új verseny egy 3 fordulós rendezvény, ahol az egyéni verseny helyett ezúttal egy csapatverseny kerül meghirdetésre, konkrétan 4 fős csapatok jelentkezését várják a szervezők.

A gazdasági/üzleti vetélkedő általános közgazdasági ismereteket, illetve kreativitást és jó kommunikációs készséget feltételez, nem szükséges speciális szakmai tudás, bármilyen osztályban tanuló diákok jelentkezhetnek. Az első forduló anyaga mindenki számára elérhető a középiskolás gazdaságtan/vállalkozás témájú tankönyvekben, illetve az esemény weboldalán, a további fordulók, a jelentkező csapatok probléma megoldó készségeire, kreativitására alapoz. A három szintes verseny első fordulójában a diákoknak tesztkérdésekre kell válaszolniuk, feladatokat kell megoldaniuk, majd a második és a harmadik fordulóban esettanulmányokat kell megoldjanak. Az első forduló teljesen online zajlik, majd a legügyesebbek jutnak tovább a regionális döntőkre,amelyeket ha a járvány helyzet engedi, személyes jelenléttel terveznek megszervezni. A hat regionális döntőt követően 1-1 csapat jut be a szuperdöntőbe. A második és harmadik fordulóban a legjobban teljesítő csapatok pénzjutalomban részesülnek: a második fordulóban a győztes 2000lejt, a harmadik fordulóban 4000-t nyer. A verseny tervezett összdíjazása több mint 35 000 lej.

Gergely László Zoltán az RMKT országos alelnöke, a verseny főszervezője elmondta ,,az RMKT küldetése, hogy a gazdasági oktatást elősegítse, így számukra a vetélkedő a szervezet egyik legfontosabb eseménye. Mivel a verseny nem feltételez közgazdasági szakképzést, bízunk benne, hogy sok diák érdeklődését felkeltjük, és a gazdasági/pénzügyi/üzleti tudásukat ezzel bővíthetik,,.

A csapatok jelentkezési határideje 2022. január 24. Regisztrációs link: www.penzmagnes.ro/regisztracio

 © Copyright 2018