2019.04.20
szombat

"Kedves Ancsa, melletted vagyunk, szükség van Rád!"

- 2018-03-26

Bíró Barna Botond, az udvarhelyszéki RMDSZ megbízott elnöke közösségi oldalán fejtette ki álláspontját Horváth Anna elsőfokú ítélete kapcsán.

 

Álláspont Horváth Anna elsőfokú ítélete kapcsán

Több szempontból is megdöbbentő az, ami Horváth Annával történik. Láthatjuk ma is, hogy önmagában a demokrácia nem biztosítja a jog érvényesülését.                                    

Olyan jogállamra van szükség, ahol az írott törvények erős választóvonalat húznak a hatalmi ágak működése között, ahol nem értelmezik a törvényeket, hanem betartják, és ezen törvények érvényesítik és védik az állampolgárok és a közösség jogait. Ez az út, amin elindult az ország odavezet, hogy értékes és törekvő emberek, akik a közösség ügyei iránt elhivatottak elbátortalanodnak, és egyre inkább távol maradnak a politikától. Akkor pedig nem marad más, mint a törtetők hatalma, a középszerűség és a céltalanság.

Van egy olyan mondás, hogy a nehéz idők erős embereket szülnek. Bízunk Horváth Anna ártatlanságában, hisszük, hogy a Legfelsőbb Bíróságon igazságos ítélet születik és reméljük, nem sikerül eltántorítani egy értékes közösségi vezetőt a közéleti munka hivatásszerű gyakorlásától.

Kedves Ancsa, melletted vagyunk, szükség van Rád!

 

Bíró Barna Botond

Udvarhelyszéki RMDSZ megbízott elnöke

2018. március 23.© Copyright 2018